Hvilken rolle skal media spille i klima- og miljøkommunikasjonen?

20160422_192304

Har media utspilt sin rolle som nyhetsaktør når det gjelder viktige nyhetssaker som omhandler klima og miljø? Tar de sin samfunnsrolle alvorlig nok? Hvilken rolle bør de ha?

På mange områder går jeg andre steder og henter informasjon som handler om miljø. For meg handler media for mye om salg, og kriseoverskrifter som kanskje heller forårsaker handlingslammelse og unnvikelse. Hva med å fokusere på det positive, på hva vi faktisk har oppnådd, på ting vi kan gjøre hver dag som faktisk bidrar? Det er mitt mål, å fokusere på tips som hjelper, på nyheter om case som har klart å gjøre en god jobb.

 

Grønn omstilling eller Elon Musk?

Etter gårsdagens konferanse om grønn omstilling hadde jeg planlagt at mitt første blogginnlegg om konferansen skulle handle om mitt inntrykk av innholdet i de ulike bolkene i løpet av dagen. Istedet finner jeg meg med kosekoppen, filosoferende over hvilken omtale konferansen faktisk har fått i media…

Rett før lunsjen var ferdig ble jeg litt nysgjerring, og gikk inn på våre største aktørers nettsider, hvor jeg fant at konferansen nesten ikke var omtalt. Da var vi halvveis i programmet. Det eneste de skrev om var at Elon Musk (Tesla) ikke klarte å svare for seg når han ble spurt om de kom til å flytte produksjon til Norge. Jeg skal ikke bevege meg inn i den diskusjonen, men reflekterer over hvor fokuset ligger. Jeg følte mer at nyhetsbildet handlet om Elon Musk enn om grønn omstilling og hva vi kan gjøre.

I dag, mer enn et døgn etter, sjekker jeg på nytt og jeg finner mindre enn 10 nyhetssaker til sammen, og nesten alle handler om Elon Musk og diskusjonen om El-bil vs hydrogen. Og jeg forundres over hvorfor alle andre aktører fikk så liten rolle i denne dagen. Diskusjonen er interessant, for all del, og det er ulike drivstofftyper som konkurrerer om markedet fremover. Dette er viktig arbeid for fremtiden vår. Men jeg synes mange flere av de som var på konferansen, og innholdet i dagen fortjener mer oppmerksomhet. Innovative ideer som testes ut og som kan være del del av løsningen.

Derfor vil jeg de neste dagene komme med innlegg som tar for seg mine betraktninger av dagen, betraktninger som forhåpentligvis vil føles relevante for deg og din vei videre 🙂 Send meg gjerne kommentarer både om det føles relevant og om det ikke føles relevant. Da kan jeg bli bedre til senere 🙂

Varme klemmer fra kosekroken <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *