Magiske oljer…

Jeg har begynt å forstå hvor magisk oljer er, uansett hvilken type olje. Bortsett fra palmeolje da.

Palmeolje

Palmeolje er bannlyst i mitt hus, og jeg har blitt veldig bevisst hva som inneholder palmeolje og ikke. Med barn i huset er det ikke alltid lett å ha full kontroll, men jeg er overbevisst om at min bevissthet vil få min datters inntak av palmeolje til null etterhvert.

Det er også interessant å se hvor bevisste forbrukere generelt har blitt når det gjelder palmeolje. Jeg tror dette er fordi det er håndfast, og man både vet om helseskadene samtidig som skadene på regnskogen er såpass synlig. Man klarer å heve seg over om klimaendringer er menneskeskapt eller ikke, og ser at dette er ikke bra verken for helsen eller miljøet.

Åpenhet og kommunikasjon

Fremover vil den største utfordringen være skjult bruk av palmeolje og andre skadelige ingrendienser. Derfor er det viktig å fortsette å jobbe for åpenhet. Siste nyhet om at det er brukt palmeolje i biodiesel er et godt eksempel på hvordan man ikke vil at det skal være.

Som forbruker krever jeg åpenhet på alle nivå i alle produkter. Som miljøstrateg oppfordrer jeg flest mulig bedriftseiere til å begynne å tenke over hva man kommuniserer og hvordan. Mange bedrifter gjør en kjempejobb, og har topp produkter, men det kommuniseres ikke godt nok. Flere kunne blitt mye flinkere til å legge ut korte informasjonsvideoer, Faceboook-kommentarer eller på annen måte kommunisert sitt gode budskap. Men, det er et stort obs her. Skal man først jobbe aktivt med en god miljøprofil, må man mene det. Det må være forankret i hele organisasjonen, og man må leve som man predikerer. Eller ha en ambisjon om å være best mulig innen de forutsetinger man har.

Hva kan oljer brukes til?

Men, tilbake til de magiske oljene 🙂 I dag har jeg lært at kokosolje gir ekstra energi til kroppen, at det kan brukes som smør på brød, som stekesmør (spesialolje), og det er til og med bra som kur for håret. Jeg har også testet ut i noen dager en blanding av ulike oljer for å fjerne sminke. Den er helt fantastisk. Fjerner enkelt sminken, lukter himmelsk, jeg bruker færre bomullspads og den tilfører fuktighet og smidighet til huden min 😀

I morgen skal jeg teste ut olje for neglene, og er veldig spent på hvordan det blir…

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *